Google+ predstavio nekoliko novih funkcionalnosti

Google je predstavio nekoliko novih funkcionalnosti korisnicima Google+ društvene mreže. Teme koje su trenutno popularne možete naći pod “What’s Hot” feed-om, a pored ovoga tu je još ugrađeni editor slika i Google + Ripples, vizuelni alat za predstavljanje javno podijeljenih postova i komentara.

What’s Hot

What’s Hot je funkcionalnost koja je već neko vrijeme nedostajala na Google+ mreži. Trenutačno pretraživanje i hashtag podrška pomažu u prikazivanju popularnog sadržaja za bilo koje područje, ali šta ako želite vidjeti najpopularnije postove na Google+, općenito? Zato je tu What’s Hot. Sada ugrađen u glavni stream i vidljiv kao krug, What’s Hot prikazuje popularne postove koji dobijaju mnogo +1 oznaka i komentara. Google je očito potrošio mnogo vremena na What’s Hot. Radi veoma glatko, ne pojavljuje se dupli sadržaj, i vidljivo je mnoštvo različitih postova. Da bi provjerili popularne postove na Google+, samo skrolajte dole na vašem timeline-u i tražite What’s Hot, ili koristite What’s Hot link ispod krugova na lijevoj strani.

Google+ Ripples

Ljubitelji poliranja statističkih podataka će voljeti Google+ Ripples. Da li ste se ikada zapitali o historiji dijeljenih postova? Kako su dostigli tako veliki broj dijeljenja? I ko ih je izvorno pokrenuo? Google+ Ripples je koristan alat koji se može koristiti za bilo kojie dijeljeni post na Google+ mreži. Recimo da postoji neki post koji podijeljen 300 puta i želite vidjeti kako je postao popularan. Ako vidite padajući meni u gornjem desnom uglu posta, možete izabrati Ripples. Odatle, novi tab iskače i prikazuje dijagram o tome ko je dijelio post i kada. Možete zoom-irati dijagram i klikati okolo za više detalja. Blizu dna Ripples taba nalazi se timeline koji prikazuje širenje posta, kao i neke korisne statistike.

Google+ Creative Kit

Google+ Creative Kit je Google-ov odgovor na trend jednostavnih aplikacija za editovanje slika poput Instagrama i PicSay-a. Jednom kada je slika upload-ovana na Google+, možete kliknuti na edit dugme da bi pokrenuli Creative Kit. Odatle, možete rezati, rotirati, auto-fix-irati i dodavati klasične filtere kako viste dali vašim slikama dodatni šarm. Upravo sada, postoji nekoliko Halloween efekata koje možete dodati na vaše slike kako bi proslavili praznik.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.