Google Calendar

Razni datumi vam se vrte po glavi, imate zakazane neke termine, rokove, ispite i razne druge obaveze. Google-ov kalendar će vam pomoći da se što bolje organizujete, i ne zaboravite neku obavezu.

Dizajn Google-ovog Calendara je minimalistički, kako smo već i navikli od Google-a. Naravno to nije mana, naprotiv čini kalendar veoma preglednim.

Događaje unosimo klikom na tipku ‘Create’ ili klikom u neku ćeliju na kalendaru. Nakon klika na tipku ‘Create’ otvara nam se stranica kao na slici iznad. Za kreiranje nekog događaja potrebno je da unesemo ime događaja, datum i vrijeme njegovog trajanja kao i završetak istog. Ako se neki događaj ponavlja, imamo opciju opciju ‘Repeat’, kao i opciju ‘All day’ ako se neki događaj dešava cijeli dan. Omogućen nam je i unos mjesta održavanja, kao i opis događaja. Vaše prijatelje možete pozvati na događaj tako što ćete unjeti njihovu email adresu. Obavijest o događaju možete dobiti putem email-a, pop-up prozora, ili putem sms-a, odnosno kobminacijom neka od ova 3 načina.

Da bi ste obavijesti dobijali putem sms-a potrebno je da uneste broj vašeg mobitela. Odite na ‘Options’ (točkić u gornjem desnom ćošku) zatim ‘Calendar Settings’ i ‘Mobile Setup’. Kada vam se otvori stranica kao na slici iznad unesite broj vašeg mobitela, zatim kliknite na ‘Send Verification Code’. Kada dobijete sms s verifikacijskim kodom unesite ga, i kliknite na ‘Finish setup’.

Google-ov kalendar nam omogućuje kreiranje taskova (zadataka). Za sihronizaciju vašeg kalendara, mail-a i kontakata s vašim mobilnim ili desktop uređajem posjetite ovu stranicu.

Za kraj pogledajte i ovaj zanimljivi video.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.