Google Docs

Google Docs predstavlja web bazirani odgovor na Microsoft-ov Office. Odličan je za korisnike koji su u pokretu, kao i za rad više korisnika na jednom dokumentu. Prvi susret s Google Docs-om je prikazan na slici ispod. Omogućena je opcija za upload vaših već postojeći dokumenata s računara, kao i za kreiranje novih dokumenata.

Pristup dokumentima na svakom mjestu i s svakog uređeja koji ima pristup internetu naravno najveća je prednost ovog servisa. Pored toga još jedna od prednosti je što ne moramo brinuti o aktuelnoj verziji software-a. Naš alat za rad je uvijek ‘up to date’. Besplatno dobijamo 1 GB prostora za čuvanje naših dokumenata, slika i mail-ova. Ako vam je to ipak malo prostora, za samo 5 USD dolara godišnje dobijate 20 GB prostora, a ako vam je i to malo imate mogućnost i da zakupite čak 16 TB prostora.

Za pisanje ovog članka koristili smo ‘Document’. Ovaj alat je ispunio naša oečekivanja, i bio nam je sasvim dovoljan za uspješno kreiranje članka.

Alat za kreiranje prezentacija također je zadovoljio naše potrebe.

Dokumente koje ste kreirali naravno možete dijeliti i s vašim prijateljima, kao i dozvoliti im da oni vrše ispravku istih. Za bolju organizaciju dokumenata omogućeno je i kreiranje ‘kolekcija’. Kolekcije su u suštini folderi u koje smještate dokumente.

Za kraj pogledajte i ovaj video.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.