Microsoft-ova kampanja: Outlook vs. Gmail

Iz Microsoft-a su započeli nacionalnu kampanju kojom žele Amerikance upozoriti na Google, točnije na Gmail uslugu. Kampanja pod imenom “Don’t Get Scroogled by Gmail” nastoji privući korisnike Microsoft-ovoj Outlook email zajednici ističući činjenicu da Google skenira email-ove kako bi prikupio podatke o korisnicima u svrhu oglašavanja, tj. nastoje svakom korisniku ponuditi one reklame koje točno odgovaraju trenutnim potrebama korisnika.

Osim što iz Microsoft-a pozivaju korisnike da isprobaju Outlook, također je pokrenuta peticija kako bi zaustavili Google u skeniranju email-ova koje po tvrdnjama iz Microsoft-a nećete doživjeti ukoliko koristite njihovu uslugu. Također Stefan Weitz je izjavio da u Microsoft-u smatraju da već izmjenom email poruka Outlook korisnika s Gmail korisnikom teško narušava privatnost te kako ova kampanja ima svrhu zaštite Outlook korisnika od Gmail-a.

Iz Google-a tvrde da ovime nije narušena privatnost jer skeniranje se obavlja automatski te kako niti jedan mail nije pročitan od strane zaposlenika Google-a u svrhu oglašavanja.

Što Vi kažete na postupke ovih kompanija? Brine li Vas privatnost Gmail-a?

Izvor: ZDnet

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.