Novosti iz Dropbox-a

Dropbox je predstavio dvije usluge koje se odnose na pohranu dokumenata i dijeljenje fotografija. S obzirom da je prije bila dostupna opcija preuzimanja dokumenta iz Dropbox-a, sada su omogućili pregled nekih dokumenata kao pdf, doc, docx, ppt, dok xls dokumenti nisu dostupni. Klikom na dokumente otvara se pop-up prozor s prikazom. Ova opcija će biti dostupna korisnicima kroz nekoliko sljedećih mjeseci.

Druga spomenuta novost je jednostavnije dijeljenje fotografija. Ovim uz automatski upload fotografija za iOS i Android kompanija nastoji dijeljenje još olakšati.  U čemu se ogleda novost? Ova usluga ujedinjuje prikaz svih fotografija pohranjenih u datotekama unutar Dropbox-a, to znači da možete pregledati svoje fotografije na jednom mjestu bez nepotrebnih ‘šetnja’ kroz datoteke.

Fotografije se sortiraju prema vremenu, a mogu se direktno dijeliti putem Facebook-a, Twitter-a i e-maila s Dropbox stranice. Također, mogu se kreirati virtualni albumi koje možete dijeliti bez obzira gdje se fotografije nalaze unutar Dropbox-a, ili ako ih pomjerate iz jedne u drugu datoteku. Korisnici Androida imaju već omogućenu ovu uslugu u beta verziji, dok se iOS korisnici trebaju još malo strpiti. Prema najavi sve ove opcije će biti dostupne kroz sljedeće mjesece.

Chris Beckman iz Dropbox-a kaže da je cilj pomaknuti razmišljanje korisnika s dokumenata na korisnički sadržaj. Ovime se postiže određena apstrakcija i jedan drukčiji način rada s dokumentima koji će nastojati u budućnosti još razviti.

Izvor: theverge.com

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.