Yahoo kupuje Tumblr

Informacije o mogućem preuzimanju Tumblr-a od strane Yahoo-a su točne. Yahoo je potvrdio informaciju da će uskoro preuzeti ovu poznatu platformu za izradu blogova čija vrijednost doseže 1,1 milijardi dolara, a odobrenje je došlo iz odbora investitora u Tumblr-u.

Tumblr će nastaviti svoje poslovanje samostalno zadržavajući vodeće ljude na sadašnjim pozicijama, ali će Yahoo proširiti svoje poslovanje i oglašavanje. Prema najvama, neće biti utjecaja na blogove koji imaju preko 300 milijuna posjetitelja svaki mjesec.

Ovo je najveća kupnja kada se govori o društvenim mrežama kojoj uz bok stoji i Facebook-ova kupnja Instagram-a. Zaključenje dogovora se očekuje u drugoj polovici ove godine, a Yahoo nastavlja i dalje sa sklapanjem manjih dogovora.

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.