Prošlost i budućnost popularnih logoa

Mnogo velikih tehnoloških brendova i kompanija se prilično dosta razlikuje od njihovog samog početka. Dovoljan je jedan pogled na njihov prvobitak logo i sve će vam biti jasno. Danas ove kompanije predstavljaju najsavremenija i najuspješnija tehnološka ostvarenja. U nastavku pogledajte logo od pojedinih kompanija i njihovo razvoj kroz historiju, kao i njihove moguće buduće logoe.

FIREFOX

Prvi Firefox logo iz 2005 godine se mnogo ralikuje od logoa iz 2012.godine, a kako vidimo na slici neće doći do velikih izmjena ni u 2050. godini.

GOOGLE

Od osnivanja Googlea, tačnije od 1998. godine, logo nije doživjeo velike promjene, izuzev nijansi boja.

NOKIA

Na prvobitnom logou Nokia kompanije se nalazila riba, vjerovatno je to povezano sa samom državom porijekla, Finskom.

IBM

Ukoliko pogledamo samu godinu osnivanja kompanije i tadašnje tehnološke mogućnosti, logo uopšte nije izgledao loše.

MICROSOFT

Ukoliko pogledate Microsoftov prvi logo, biće vam jasno da je same početke imao u 70-tim.

LG

LG je Korejska kompanija koja je tokom vremena mijenjala ime. 1947.od Lucky Cream, do GoldStara 1958., pa sve do LG koji je nastao tek 1995.godine.

APPLE

Jedan od vjerovatno najprepoznatljivijih logoa jeste Appleova jabuka. Međutim, ako pogledate sliku vidjećete da prvi logo iz 1976. godine  uopšte nema nikakvu sličnost sa današnjim.

 

Izvor : gizmodo.com

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi