Android i njegove malo drugačije tipkovnice

Ranije smo pisali o Androidu i njegovim tipkovnicama, koje mogu značajno unaprijediti Vašu tehniku tipkanja. Redom su to bile klasične tipkovnice, a sada ćemo predstaviti pomalo drugačije tipkovnice, koje možete imati na svom Android uređaju.

Ono što karakterizira ove tipkovnice je drugačiji pristup, slobodno se može reći da je ovo i eksperimentalni i potpuno netradicionalni pogled na tipkovnicu. Ovim dizajnom se želi pružiti velika brzina tipkanja i uštede vremena. Nedostatak je što, istodobno, traže i dosta vremena za prilagodbu i učenje korištenja.

Predstavljamo tri takve tipkovnice, s kojima možete započeti istraživanje ovog stila tipkanja.

tipkovnica je zaista učinkovita. Slova su raspoređena u kvadrantima, a najčešće korištena su smještena bliže centru. Kako tipkati? Prst se pozicionira u središte kvadrata i kružnim pokretom se kreće “kroz” slova do željenog. Bolji pregled donosi sljedeći video:

je prilično slična  8pen tipkovnici. Sadržava devet “tipki” gdje svaka ima dodijeljeno glavno slovo i nekoliko sekundarnih. Smanjen broj područja tipkanja omogućava tipkanje s jednim ili dva prsta, a raspored je napravljen prema tome koliko često koristite određene znakove. Ukoliko želite otipkati glavno slovo potrebno je samo dodirnuti “tipku”, a za sekundarno potrebno je zadržati pritisak i prstom kliznut.

 je  slična  prethodno predstavljenim tipkovnicama. Koncept je jako sličan MessagEase tipkovnici i njenom rasporedu znakova. Razlika je što je raspored znakova napravljen kao kod QWERTY tipkovnice čime se može postići malo lakše prilagođavanje.

Koristite li neku od ovih ili sličnih tipkovnica i koliko Vam je vremena bilo potrebno za prilagodbu?

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.