[INFOGRAFIKA] Pametni telefoni su Vaše sjene

Protok informacija putem Interneta raste iz dana u dan.   Jedan od razloga su i mnogi pametni telefoni koji imaju sve veći broj korisnika.  Tržište ovih uređaja raste, broj aplikacija i novosti također, a korisnici postaju sve više ovisni o njima na dnevnoj bazi.

Karakteristično za pametene telefone je posjedovanje  puno informacija i to upravo informacija o Vama. Za neke korisnike to čak i nije važno, dok za druge ovo može biti katastrofalno.  Kako god se osjećali, činjenica je da Vaš pametni telefon upravo sada prikuplja podatke kroz razne aplikacije, a da možda i niste svjesni toga.

Ova se infografika osvrće na aplikacije kojima je potrebna Vaša lokacija. Iako na prvi pogled izgleda posve bezazleno, pogledajte što to zapravo znači:

smartphoneSecurity

Izvor: Mashable

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.