Friday aplikacija za Android

Friday je još jedna u nizu aplikacija za Android korisnike. Aplikacija dolazi od Dexetra, a smatra se za veoma korisnu. Dexetra je tim ljudi koji zajedno surađuju od aprila 2010.godine. Njihova prva aplikacija je Iris ( Siri ), koju je do danas koristilo preko 1.7 miliona korisnika širom svijeta.
Friday će vam pružiti informacije koje želite da saznate, bilo da se radi o informacijama budućnosti, npr.želite da saznate da li se negdje u blizini nalazi određeni restoran ili benzinska pumpa, ili se radi o stvarima koje su se već dogodile, a vaša aplikacija ih je ‘zapamtila’.

Friday će vam omogućiti da saznate historiju komuniciranja na vašem telefonu ( informacije o SMS porukama, telefonskim pozivima, elektronskoj pošti…) . Također ova aplikacija ima pristup ostalim aktivnostima vašeg telefona, kao što su fotografije, stanje baterije, Facebook, Twitter

Ideja o ovoj aplikaciji se rodila u maju prošle godine, ali do sada su se uradile određene izmjene, te je samim tim dosta napredovala. Ova aplikacija posjeduje ‘Timewarp’, koji se smatra za vaš privatni timeline, te ‘Spaceview’ koji će vam pružiti informacije o mjestima koja ste do sada posjećivali.
Dobiti ovu aplikaciju nije niti malo lako, jer se nalazi u privatnoj beta fazi. međutim, ukoliko želite da dobijete poziv za korištenje Friday-a prijavite se ovde.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi