Nakon 10 mjeseci iPhone 4S više nije najprodavaniji uređaj

U oktobru prošle godine Apple je javnosti predstavio iPhone 4S. Od samog predstavljanja iPhone 4S bio je najprodavaniji uređaj u SAD-u. Tako je ovaj smartphone ostvario veliki uspjeh da čak deset mjeseci uzastopno bude najprodavaniji uređaj u SAD-u. Konačno prošlog mjeseca Samsung-ov Galaxy S III zaustavio je ovaj niz i postao najprodavaniji uređaj u proteklom mjesecu.

Prema istraživanju analitičara Michael Walkley otkriveno je da je Samsung Galaxy S III najprodavaniji uređaj kod T-Mobile-a (ne prodaju iPhone 4S), Sprint-a i Verizon-a. iPhone je ostao najprodavaniji uređaj kod AT&T-a, ali mu to nije bilo dovoljno da zadrži prvo mjesto.

Samsung Galaxy S III nije jedini uređaj s Android-om čija prodaja ide dobro, vrijedi napomenuti da je kod Verizon-a drugo mjesto zauzela Motorola Droid RAZR MAXX. Treće mjesto kod svih zauzima HTC One.

Koliko će Galaxy S III uspjeti da zadrži prvu poziciju ostaje nam da vidimo, jer kao što znamo Apple je najavio uskoro predstavljanje novog iPhone-a. Ukoliko novi iPhone bude uspješan kao njegov predhodnik, radost u Samsung-ovoj kompaniji neće dugo trajati. Šta vi mislite da li će Galaxy S III uspjeti da zadrži prvo mjesto?

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.