Samsung Galaxy Note II prodan u 5 miliona primjeraka

Kompanija Samung je iznijela podatke o prodaji svojih uređaja, pa je tako istaknuto da je prodaja Samsung Galaxy Note II u velikom porastu. Rast prodaje je zabilježen dva mjeseca nakon što je dostupnost ovog uređaja proširena na globalnu razinu, tačnije od 26.septembra ove godine.

Do tada je Samsung za  mjesec dana  prodan u preko 3 miliona primjeraka, a prodaja je u očiglednom porastu od 24. oktobra kada je ovaj uređaj dostupan i na Ameriškom tržištu. Samsung uspješnost svojih uređaja bazira u njihovoj dostupnosti, pa je trenutno Galaxy Note II u prodaji u 128 zemelja svijeta.

Samsung Galaxy Note II je 5.5 inčni uređaj, rezolucije 720×1280 piksela sa mogućnošću jednostavnog multitaskinga. Posjeduje 1.6 GHz četverojezgreni procesor sa 64 GB prostora za pohranu uz mogućnost proširenja. Sa 5 miliona prodanih uređaja nema sumnje u uspješnost Samsung Galaxy Note II pametnog telefona.

Međutim, ovaj uspjeh nikako ne ide na ruku Appleu koji ga je nedavno dodao na listu, zajedno sa još 5 uređaja, u svojoj tužbi za povredu patenata.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi