Potražnja za Lumia 920 ogromna, Nokia ponovo konkurentna?

Sudeći po informacijama iz tek objavljenog izvještaja sa China Yahoo, model Lumia 920 je rezervisan u čak 2.5 miliona primjeraka, što, u slučaju da je tačno, predstavlja ogroman uspjeh za Nokiju. Treba spomenuti da se toliki broj nakupio u samo 20 dana, koliko je spomenuti uređaj i u prodaji. Poređenja radi, Nokia je za čitav prethodni kvartal ( tri mjeseca ) prodala ukupno 2.9 miliona svih Lumia modela.

Da je zainteresovanost velika, pokazali su izvještaji operatera i distributera širom svijeta da su njihove zalihe iscrpljene, kao i prodajne top liste popularnih servisa, gdje se Lumia 920 vrlo brzo popela na sami vrh. Tu nije ni izuzetak najveći svjetski prodajni servis Amazon, gdje je oba prva mjesta držao spomenuti model, samo u 2 različite boje.

Koliko su navedene informacije tačne, ostaje da se vidi, ali u slučaju da jesu, Nokia je na dobrom putu povratka stare slave. Kada se tu dodaju i prodajne cifre ostalih modela, ukupna prodaja svih Lumia modela bi trebala da premaši sva očekivanja, tako da Nokia napokon ima model koji se može nositi sa dominacijom konkurentnih Samsung Galaxy S III i Apple Iphone 5 modela.

Osim Nokije, ove informacije trebale bi da izmame osmijehe i kod čelnika Microsoft-a, jer je ovaj, kao i svaki drugi Lumia model, pogonjen njihovim Windows Phone operativnim sistemom.

Više o modelu Lumia 920, kao i o tome kako se nosi sa modelom Iphone 5, možete pročitati ovdje.

Autor

Ognjen je student Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu i jedan od Microsoft Student Partnera u BiH. Veliki je tehnološki entuzijast, koji voli da slobodno vrijeme provodi prateći najnovija dešavanja iz tehnološkog svijeta, učenju zanimljivih stvari, ali i u sportskoj rekreaciji, druženju sa prijateljima, dobrom provodu i sl.