BH Mobile SMS – jeftinije slanje SMS poruka za Windows Phone korisnike

BH Mobile SMS je aplikacija za Windows Phone uređaje, koju je izradio Nedim Laletović, student Fakulteta Informacijskih Tehnologija u Mostaru. Glavni cilj aplikacije je da korisnicima BH Mobile mreže omogući jeftinije slanje sms poruka.

Svaki dan će korisnici aplikacije imati na raspolaganju tri besplatne poruke, i nakon toga će svaka poruka koštati 0.07 BAM.

Nedim nam je također odgovorio na par pitanja:

TG: Otkud ideja za aplikaciju?
Nedim: Ideja je nastala u vrijeme velikih snjegova kada nisam, 5-6 dana, imao internet konekciju zbog padavina. A kao što svi znamo nedostatak interneta vrlo često donosi višak slobodnog vremena.

TG: Koliko je vremena trebalo u izradi aplikacije?
Nedim: 10-15 radnih sati, s tim da sam već imao iskustva sa razvojem WP7 aplikacija pa nisam morao učiti osnovne koncepte.

TG: Da li ti je znanje stečeno na fakultetu pomoglo u izradi aplikacije?
Nedim: Naravno. Kako se WP7 aplikacije razvijaju kroz C# i Silverlight, a oboje se obrađuje na FIT-u, može se reći da je to znanje bilo presudno da se uopće odlučim za WP7 razvoj.

TG: Šta je planirano sljedeće? Nova Windows Phone aplikacija?
Nedim: Što se tiče WP7 razvoja, app koji sam razvijao u sklopu diplomskog rada na FIT-u submitiran je na Marketplace i trenutno je u procesu testiranja, također, još jedna-dvije aplikacije bi trebale biti ubrzo gotove.

Aplikacija je veoma jednostavna i korisna, možete je preuzeti sa Windows Phone Marketplace-a i krenuti sa jeftinijim porukanjem, a Nedimu svakako želimo mnogo sreće i uspjeha u budućem razvijanju Windows Phone aplikacija.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.