Microsoft testira Skype za Windows Phone

Nakon iznenađujućeg odugovlačenja, Windows Phone korisnici bi uskoro mogli koristiti Skype aplikaciju na svojim telefonima.

Microsoft trenutno testira verziju, koja je jako blizu finalne, a moguće je da kompanija predstavi aplikaciju na MWC-u (Mobile World Congress) u Barceloni tokom ovog mjeseca. To su informacije od nekolicine izvora iz Microsoft-a, a koje prenosi The Verge. Aplikacija bi trebala pratiti Microsoft-ov Metro interfejs, što uključuje dvije kolone za prikaz kontakata. Očekuje se da bi aplikacija mogla biti integrisana u Windows Phone 8 People Hub, što bi omogućilo lakše komuniciranje.

Ako Microsoft uspješno izvede integraciju sa Windows Phone-om 8, moglo bi biti još korisnije  i elegantnije nego Apple-ov Face Time na iPhone-u. A s obzirom da je Microsoft uložio 8,5 milijardi dolara na kupovinu Skype-a, s pravom možemo vjerovati da će iskoristiti najviše od njega.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.