Skype donosi Full HD pozive i bolju integraciju s Facebook-om

Skype je izdao novu verziju za Windows operativni sistem. Verzija 5.8 donosi nam podršku za Full HD video pozive (do sada je maximalno bilo 720p). Nova verzija također donosi bolju integraciju s popularnom društvenom mrežom Facebook. Korisnici Facebook-a mogu obavljati video pozive i bez potrebe za instalacijom Skype-a.

Premium korisnici Skype-a sada imaju mogućnost dijeljenja screen-a sa svim učesnicima conference call-a. Ispravljene su i greške koje su uočne u staroj verziji. Više o ovoj temi možete pročitati na oficijelnom blogu, a nova verzija za download je dostupna na ovom linku.

Skype je također obradovao i korisnike Mac OS-a sa novom verzijom. Verzija 5.5 donosi poboljašanje u stabilnosti video poziva i poboljšani interface. Također je poboljšana i integracija sa Facebook-om. Preuzmite najnoviju verziju za ovaj operativni sistem na ovom linku.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.