Najbolje aplikacije za pisce i novinare 2. dio

“Profesionalni pisac je amaterski pisac koji nije odustao!”

U prvom dijelu smo vam dali listu par najboljih aplikacija za pisce i novinare. Pogledajte koji su to najbolji alati za istoimene i možda neki bude i vama u korist.

 

 Audioboo

Dostupan na mobilnim kao i na web platformama, ovaj startup koji potiče iz Londona poboljšava zvuk “samo nako”, dopušta korisnicima da dodaju detalje, oznake i lokacije i omogućuje lagano slušanje/djelenje. Audioboo Plus stoji 60 funti godišnje i dopušta korisnicima Facebooka da stavljaju sadržaj na Fb stranice, grupe i da budu uključeni na Audioboo iTunes stranicu. Oni korporativnog “ubijeđivanja” se mogu priključiti Audioboo Pro, odvojena ponuda koja pušta kompanije da dodaju multi-suradnike na jedan račun i uživaju u produženom vremenu snimanja, uz ostala svojstva.

Evernote

 Nedovoljno memorije? Dostupan sa svakog uređaja, Evernote vam dopušta da zauzmete sve od crtanja do isječaka iz novina i kasnije pronađete na laptopu, mobitelu ili kameri. Rezultat je mreža koja dijeli projektne zabilješke, najdrže stranice, ideje priča…

Livescribe

“Tolstoji” 21. stoljeća koriste Livescribe na papiru baziranu rečunarsku platformu, centraliziranu sa svojom Livescribe pametnom olovkom, da snima šta pišu i čuju i sinkronizira zapisane bilješke sa odgovarajućim zvukom. Dostupan od PCWorld-a i App Store-a, Livescribe-ove olovke –The Echo and The Pulse– nude svojstva pohranjivanja podataka, ugrađenim zvučnicima, USB konektorima i OLED displejima.

Tu su također HootSuite, freeDive, Storify, WordPress,  Editor’s Addition: Contently.

Autor

Zaljubljenik u programiranje, 3D modeliranje i naučnu fantastiku. Četvrti razred srednje škole i namjerava upisati FIT u Mostaru. Slobodno vrrijeme provodi usavršavanjem programskih jezika i druženjem sa prijateljima.