[VIDEO] Export bloga

Način instalacije ‘Xampp-a i WordPress-a’ smo vam pokazali već ranije. Ovaj put vam pokazujemo kako da ‘prebacite’ vaš blog na vaš lokalni računar.

Pitate se zašto mi treba kopija mog bloga na računaru. Ukoliko želite vršiti neke izmjene na vašem blogu, bolje je da sva testiranja vršite na kopiji vašeg bloga, a ne na ‘živom’ sistemu. Nikad ne znate koji problem vam se može pojaviti prilikom vršenja nekih modifikacija na blogu. Kada sve završite i budete zadovoljni kako modifikovani blog radi, tek tada uradite update starog bloga.

U slučaju da ne uspijete realizovati zamišljenu promjenu na blogu ili odustanete od promjena, orginalni blog je ostao ne promjenjen i samo nastavljate s radom. U video je prikazan export bloga na lokalni računar, ali naravno na sličan način se vrši i export na neki drugi hosting.

Ukoliko budete imali nekih problema prilikom export-a, slobodno nam se javite putem komentara ili mail, rado ćemo vam pokušati pomoći. Posjetite naš vimeo ili youtube kanal i pogledajte i druge naše video materijale.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.