Steve Jobs dobiva spomenik u Rusiji, učestvujte u njegovom kreiranju

Od smrti Steve Jobsa mnoge znamenitosti u svijetu nose njegovo ime. Tako je u decembru prošle godine otkrivena bronzana statua Jobsu u Budimpešti. Statua je izgrađena na inicijativu Gabora Bojera, čelnika kompanije Graphisoft, sa kojim je Jobs poslovao. Također, Steve Jobs je dobio svoju ulicu u brazilskom gradu Jundiai, kao i u Madridu. U Madridu i jedna kulturna institucija nosi njegovo ime.

Uskoro bi trebao biti postavljen spomenik na glavnom trgu u Sankt Peterburgu, Rusija. The Foundation of IT Progress, kompanija koja je otvorila konkurs za izgradnju spomenika, smatra da je jedan od osnivača Applea mnogo doprinijeo razvoju tehnologije u svijetu. Konkurs je otvoren od 23. jula i trajati će sve do 6.augusta ove godine.
Na konkurs se mogu prijaviti svi koji imaju zanimljive ideje za kreiranje spomenika Stivea Jobsa. Spomenik može da bude u obliku obične statue pa sve do modernih i neobičnih ideja. Pobjednike konkursa će izabrati internet korisnici i stručni žiri, a učesnik sa najboljom i najkreativnijom idejom dobiva novi iPad, drugo mjesto dobiva iPhone 4S i treće iPhone 4.

Svi zainteresovani mogu da pronađu više informacija o konkursu na ovom linku.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi