Apple se ponovo izvinjava!

Koliko je Apple-u bitno Kinesko tržište dokazuje i činjenica da se Apple javno izvinjuje zbog nastalih problema s garanacijom. Kinesko tržište je postalo brzo rastuće i ima potencijal da postane i najvažnije tržište za Apple.

Naime problem je nastao jer Apple-ovi iPhone 4 i 4S imaju kraću garanciju, od istih prodanih u nekim drugim zemljama. Da stvar bude gora, pored manje garancije, uređaji koji su servisirani u periodu garantnog roka nisu dobijali nove dijelove, nego polovne!

Naravno ovo sve je izazvalo mnogo negativnih reakcija od strane korisnika iPhone-a. Apple-ov CEO Tom Cook javno se izvinuo korisnicima i obećao rješenje problema.

iPhone-i popravljeni u Kini od sada će dobiti nove dijelove i novu jednogodišnju garanciju, koja se računa od datuma servisiranja.

Svakako da je pozitivno da se bilo koja kompanija izvine kada napravi pogrešku. Mada je malo neobično da to radi Apple, kojem je ovo tek drugo javno izvinjenje. Dok je kompaniju vodio Steve Jobs, Apple nikad nije priznavao pogreške i izvinjavao se. Prvi put Apple se izvinuo prošle godine, zbog problema s iOS 6 Maps aplikacijom.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.