Od danas dostupan OS X Mountain Lion

Mac OS X je prvi put predstavljen u februaru ove godine, a kako je jučer Apple najavio od danas je zvanično dostupna verzija ovog operativnog sistema. OS X Mountain Lion donosi sa sobom veliki broj željno očekivanih funkcija i mogućnosti, Apple je izjavio da taj broj iznosi preko 200, a spisak sa mogućnostima možete pročitati na oficijalnom sajtu. Operativni sistem je integrisan sa Apple iCloudom, iChat aplikacija je zamijenjena sa aplikacijom Messages., zatim OS donosi sa sobom dvije nove aplikacije preuzete iz iOS- Remindes i Notes, Game Ceneter će također postati dio novog operativnog sistema.

Mountain Lion će biti duboko integrisan sa svim društvenim mrežama, tako da će korisnici od sada biti u mogućnosti dijeljenja slika, postova, komentara, linkova preko bilo koje Mac aplikacije. Mountain Lion se može pronaći na Mac App Storeu za veoma privlačnu cijenu od samo 19.99 dolara. Međutim, ako imate više Mac kompjutera, možete za ovu cijenu nadograditi Mountain Lion na 5 kompjutera ukoliko koriste istu App Store ID. Svi koji su kupili kompjuter poslije 11.juna ove godine dobiti će nadogradnju besplatno.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi