Google Play Music: Odsad dostupan u Austriji i još 6 zemalja

Google je saopćio da je njihov servis za streamanje muzike , odsad, dostupan i u Austriji, Belgiji, Irskoj, Luxemburg-u, Portugalu, Australiji i Novom Zelandu.

Google Play Music

U Google-u se, kako izgleda, mnogo toga radi. Nakon što su oficijelno predstavili novi dizajn za poznati Google Play Store, Google je preko Twitter-a i Google objavio vijest da sa svojim muzičkim servisom započinje rad u 7 novih država.

Tako će u Evropi, pored Irske, Belgije, Luxemburg-a i Portugala još i Austrija imati čast da koristi Google-ov muzički servis. Korisnici iz Austrije i ostalih navedenih zemalja će biti u mogućnosti da kupuju muziku i da do 200.000 pjesama besplatno pohrane u Cloud servis i tako ga streamaju odakle žele, bilo to sa njihovog Android uređaja ili desktop računara.

Google Play Music Web Interface

se prvenstveno zvao samo “Google Music” i pušten je u rad 16. Novembra 2011 za korisnike iz Amerike. Servis je u nekoliko država Evrope pušten tek godinu dana kasnije i za razliku od Apple-a i Amazon-a, Google svoj servis nudi besplatno.

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.