Facebook dostavlja poklone

Da li ste ikad poželjeli da putem Facebook-a pošaljete pravi poklon vašim prijateljima? Ta želja će vam uskoro biti ispunjena. ‘Facebook Gifts‘  je naziv nove mogućnosti koju će dobiti ova društvena mreža.

Uvođenjem ove mogućnosti korisnici će moći slati i primati prave poklone od svojih prijatelja. Prilikom slanja poklona vašim prijateljima vi čak ne morate da znate njihovu adresu, o tome će se pobrinuti Facebook.

Slanje poklona je predviđeno da se obavlja u tri koraka, a to su odabir poklona, pisanje poruke i potvrda narudžbe. Na slici ispod su prikazani ti koraci.

Nakon što odaberete i naručite poklon tu vijest ćete moći podjeliti s vašim prijateljima na ovoj društvenoj mreži, ali možete i zadržati u tajnosti.

Ovo je drugi pokušaj Facebook-a s ovom mogućnošću. Prisjetimo se, prije je postojao ‘Gift Shop’. Ali se odustalo od ove ideje i u augustu 2010. godine, ova mogućnost je ugašena. Ovaj put ideja je realizirana na kvalitetniji način i preostaje nam da vidimo da li će ostavariti uspjeh. Preporučujemo vam da pogledate kratki video u kojem se prikazuje kako će funkcionisati slanje poklona.

Facebook Gifts još uvijek nije zaživo u svijetu, ali ostaje pitanje da li će ikad i zaživiti na području naše i nama susjednih država. Šta vi mislite da li ćemo mi moći korisiti ovu opciju?

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.