Kontrola Facebook poruka na novi način

Tokom ove sedmice Facebook je počeo s testiranjem slanja poruka između korisnika, ali po cijeni od jednog dolara. Razlog zbog kojeg su počeli s ovim testiranjem je navodno da bi osigurali da sve poruke budu pročitane.

Nemojte odmah paničariti! Razmjena poruka između vas i vaših prijatelja još uvijek će biti besplatna.

Pitate se o čemu se zapravo radi? Ukoliko odete na vaše poruke na ovoj društvenoj mreži, vidjet ćete da imate dvije kategorije, prva je ‘Inbox’, a druga ‘Other‘. U ‘Inbox’ stižu poruke koje razmjenjujete s vašim prijateljima. Dok u ‘Other’ dolaze poruke koje su vam poslane s nekog Facebook page-a, ili osoba koji vam nisu prijatelji – ukoliko imate upaljenu opciju da vam svako može poslati poruku.

Facebook je počeo s testiranjem da poruke poslane s nekog Facebook page-a, budu dostavljene u ‘Inbox’ ukoliko pošiljaoc plati slanje poruke. Samim tim veća je vjerovatnoća da će primaoc poruke istu i da pročita.

Druga opcija koja se testira ove sedmice je vezana za filtere na porukama. Sami možete podesiti gdje će koja poruka da završi u ‘Inbox-u’ ili u kategoriji ‘Other’.

FacebookMessages

Ova opcija je već dostupna za korištenje. Na vama je da odlučite je li vam potrebna.

Izvor: mashable.com

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.