Google Nexus 7 za 99$?

Iako je Google-ov tablet Nexus 7 već sada mnogima pristupačan upravo zbog svoje cijene, izgleda da Google priprema još jeftiniju verziju ovog uređaja.

Očito su shvatili činjenicu da je najbolji način promocije Android-a  uz pomoć jeftinih uređaja, ali ne i loših. Od kako se pojavio Nexus 4 istog nikad nema na stanju, a i prodaja Nexus-a 7 ide jako dobro.

Trenutna cijena najftinije verzije Nexus-a 7 je 199$ (16GB i Wi-Fi), ali ona se možda spusti na čak 99$. Prema pisanju DigiTimes-a to je veoma moguće. Ovaj izvor nam kaže da Google i Asus ponovo surađuju na pravljenju Nexus tableta. Ovaj put je u pitanju jeftinija verzija, koja bi se mogla pojaviti već u januaru.

Mnogi analitičari su skeptični, smatraju da najniža cijena bi mogla biti između 129$ i 149$. Ostaje nam da vidimo da li će Google i Asus uspjeti u svojoj namjeri.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.

 1. Bojana says:

  Hm, ovo je dobra vijest, možda se odlučim napokon da kupim Nexus 7.
  Mada je pitanje da li će biti dostupan u BiH, koliko znam, ovaj sadašnji nije? 🙂
  U pravu su ovi “analitičari”, na nečemu će morati da zakinu. Pitanje je samo na čemu.

 2. Upravu si sadašnji nije dostupan u BiH, ali sreća ima naših koji putuju 😀
  Vjerovatno display lošijeg kvaliteta, nadam se samo ne previse lošijeg xD

 3. Bojana says:

  Ma da ga bar ima na ebayu, i da nije veliki shipping 🙂
  Nadam se da neće zakidati na displeju, bolje na nekim drugim stvarima, šta će mi tablet ako mu je displej shitty 🙂

Broj komentara: 3, ostavite komentar.