Twitter

Twitter kupio kompaniju za sigurnost mobilnih uređaja Whisper Systems

Twitter je kupio kompaniju Whisper Systems koja se bavi sigurnošću mobilnih uređaja, za trenutno još nepoznat iznos.

Whisper Systems je kompanija koja pruža usluge kao što su Flashback koji nudi kodiranje sigurnosnih kopija/backup-a za Android uređaje i također RedPhone koji pruža kodiranje poziva između Android uređaja.

Programeri iz razvojnog tima Whisper Systems izjavili su na svom blogu kako se raduju što će biti u mogućnosti pružiti svoju tehnologiju i znanje kompaniji kao što je Twitter. Dodajući da će određene usluge koje trenutno pružaju biti prekinute zbog prelaza u Twitter.

Whisper System je mala kompanija koja se sastoji od dva zaposlenika, stručnjaka za sigurnost Moxie Marlinspike i Stuart Anderson. Marlinspike je autor nekoliko poznatih sigurnosnih alata, uključujući i SSLstrip i wpacracker.

Još je nejasno što Twitter planira sa kompanijom Whisper, međutim da se naslutiti da planira pružati usluge korisnicima sa još većom sigurnosnom zaštitom.

U svakom slučaju imati stručnjaka za sigurnost kao što je Marlinspike će svakako koristiti Twitter-u, koji je imao sigurnosnih problema u prošlosti.

Autor

Student sam elektrotehnike u Tuzli. Istinski sam zaljubljenik u Web Dizajn, ali takodjer volim da čaprkam po hardveru. Sto se tiče interneta u globalu ništa mi nije strano. Volim da provodim vrijeme sa dragim osobama, i uvijek sam otvoren za nova poznanstva.