Twitter na vašem jeziku

Više od 400.000 volontera su zaslužni da društvena mreža Twitter bude dostupna na  21 jeziku. Naravno cilj ove društvene mreže je da taj broj bude mnogo veći. Nedavno Twitter je preveden na danski, finski, norveški, poljski i švedski jezik. Ako želite možete postati dio ove ekipe i učestvovati u prevođenju Twitter-a na vaš maternji jezik.

Svakim danom broj volontera koji učestvuju u ovom projektu se povećava. Zahvaljujući tome i Translator Center (odjel za prevod) dobija nove alate koji olakšavaju i ubrzavaju prevod ove društvene mreže.

Ako imate dobro znanje engleskog jezika i želite učestvovati u ovom projektu posjetite translate.twttr.com. Naravno ovaj projekat možete pratiti i putem Twitter-a (@translator). Nadamo se da ćete se priključiti ovom projektu, i pomoći da ova društvena mreža bude dostupna i na našem jeziku. Nas također možete pratiti i na Twitter-u (@Tehnografija).

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.