Google pokrenuo zatvorene mape za desktop korisnike

Google je posljednju godinu dana korisnicima nudio karte sa unutrašnjosti mnogih centara, zgrada, aerodroma, kao i mnogih drugih popularnih mjesta, ali samo za Android uređaje. Međutim, Google Maps je jučer putem svog Twitter profila objavio kako su zatvoene mape konačno stigle i za desktop uređaje.

Sada možete istraživati unutrašnjost mnogih centara ili aerodroma u udobnosti svog doma na vlastitom web pregledniku. Desktop verzija Google Mapsa vjerovatno neće biti od veće koristi kao mobilna verzija, ali za one koji vole duže da planiraju svoje putovanje i obilazak onda je idealna. Zatvorene karte su trenutno dostupne za odabrane lokacije u Belgiji, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Japanu,Švicarskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Cijeli popis lokacija u ponuđenim državama možete pronaći ovdje.

Pozitivno je što Google ima ogromnu zajednicu koja radi na mapiranju, pa stoga ubrzo možemo očekivati dodavanje novih unutrašnjih mapa. Kompanija također poziva sve sve vlasnike mogućih tlocrta da se jave radi mogućeg mapiranja njihovih radova. Detaljnije upute o tome kako to učiniti možete pronaći ovdje.

Zatvorene karte za desktop korisnike su ažurirane jučer, no za sada ova verzija nudi mogućnost istraživanja samo glavnog sprata potencijalne zgrade, a ne postoje nikakve naznake da će drugi dijelovi zgrada uopšte biti dodani. Kada su u pitanju Android korisnici oni imaju mogućnost istraživanja i drugih dijelova zgrada. Druga kvaka leži u tome da su zatvorene karte ograničene na samo 10.000 mjesta u već spomenutim  državama, pa čak i ukoliko živite u manjim gradovima ovih država ne očekujte da će zatvorene karte ubrzo stići za neki lokalni trgovački centar.

Izvor:thenextweb.com

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi