Google TV i LG otkrivaju novi TV u januaru

Google dodaje svom Google TV operativnom sistemu još jedan vjetar u leđa. Pretraživački gigant se udružuje sa poroizvođačkim gigantom kako bi otkrili novi proizvod na sajmu potrošačke elektronike CES u januaru, navodi Bloomberg.

Partnerstvo dolazi tačno nakon što su napori sa Logitech-om propali. U decembru 2010. godine Logitech je predstavio Logitech Revue set-top box kojeg pokreće Google TV. Proizvod je imao slabe performanse, i upravo prošle sedmice Logitech-ov izvršni direktor Guerrino De Luca, nazvao je uređaj greškom, navodeći da je koštao kompaniju 100 miliona dolara operativnih troškova. Google TV i dalje ima aktivno partnerstvo sa Sony-em.

Google TV OS pokušava dovesti bogate video sadržaje sa interneta na tradicionalne TV uređaje. Razvoj ove platforme još uvijek nije konačan. U prošlom mjesecu, Google je objavio update, koji je pojednostavio korisnički interfejs, poboljšao funkcije pretraživanja i više se oslanja na YouTube. Također je otvorio platformu Android programerima.

U oktobarskom blog postu, najavljujući Google TV update, Google je naveo nova partnerstva: “U nadolazećim mjesecima se okrećemo novim update-ima kao i novim uređajima na novim chipset-ima od različitih hardware-skih partnera.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.