Guerrilla Mail – privremena mail adresa

Google-lali ste. Našli ste šta vam treba, ali se morate registrovati kako bi došli do informacija. Sve bi to bilo uredu da ta ista stranica ili forum ne šalje 50 spam poruka dnevno. Ako vam je ovo poznato (a siguran sam da jeste), i ako ne želite koristiti privatnu mail adresu radi ko zna kakvih razloga, onda se jednostavno morate poslužiti uslugom koju nudi Guerrilla Mail.

Gore navedene stranice koje zahtjevaju registraciju uvijek traže i verifikaciju mail adrese koju ste naveli. Tu u igru ulazi Guerrilla Mail. Samim ulaskom na stranicu će vam napraviti privremeni mail, s nastavkom @sharklasers.com, u trajanju od sat vremena.

Prava ljepota Guerrilla Mail-a je da ste ulogovani na privremeni mail samim ulaskom na stranicu i nalazite se direktno u inboxu istog, samo ne zatvarajte stranicu dok ne obavite ono šta ste planirali uraditi sa privremeni mail-om.

Kraj osnovne funkcije Guerrilla Mail-a (primanja i slanja mail-ova, jel), imate još mogućnosti da promijenite nasumice generisano ime koje vam je dodjeljeno, produžite vrijeme korištenja mail-a te da odmah obrišete mail, odnosno da ga servis ‘zaboravi’.

Ispod crte, odličan servis koji radi brzo i glatko. Vaši autori su ga već bookmark-ovali.

Posjetite Guerrilla Mail

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.