Instablogg – Blogajte bez bloga

Želite da iznesete svoje mišljenje, a Facebook ili Twitter nisu dovoljno dobar medij za to. Pokušajte sa Instabloggom. Servis koji omogućava objavljivanje tekstova odmah, bez registracije i što je možda najvažnije anonimno.

Pisanje članaka

Čim uđete na stranicu vidjećete jednostavan dizajn. Naime, samo je potrebno da unesete naslov, i upišete tekst u dobro poznati WYSIWYG editor, koji nudi osnovne stvari za pisanje i uređivanje teksta te ubacivanje slika i video snimaka.

Članak možete objaviti kao privatni post ili kao post vidljiv svima. Nakon objave dobit ćete unikatni URL, koji morate dobro čuvati, jer kako nema registracije na Instabloggu tako vam je taj URL jedina poveznica za eventualno editovanje posta nakon objave.

Dijeljenje članaka

Ako želite, nakon pisanja i objavljivanja članka, isti podijeliti sa ‘ostatkom svijeta’ Instablogg vam je za to stavio na raspolaganje Facebook, Twitter i Digg dugmiće, preko kojih možete podijeliti svoje članke prijateljima.

Članke koje sam objavio u testne svrhe možete pogledati ovdje.

Servis također posjeduje još dvije dobre stvari. Ugrađeni sistem za komentiranje kompanije Disqus i svaki članak posjeduje unikatni QR kod.

Tvorci Instablogga cijene svaku pomoć kako bi unaprijedili svoj servis, pa tako na ovoj stranici možete ostavljati svoje prijedloge za nove mogućnosti. Lično smatram da nema potrebe za tim, jer servis nudi sve ono što treba. Veoma se  lako snaći na njemu i dobro služi onome za šta ja namijenjen.

U toku pisanja ovog članka sam naletio na sličan projekat naših hrvatskih komšija, TinyWrite. U suštini je ista stvar, samo sa malo drugačijim izgledom. Na vama je koji ćete odabrati.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.