Popravite kvalitet vašeg videa samo jednim klikom

Opcija Video Editor će od sada mnogo pojednostaviti uređivanje videa na YouTube-u. Tako ćete samo jednim klikom moći poboljšati vizuelne kvalitete videa. Ukoliko je video koji želite da uploadate zatamnjen ili se slika trza možete izabrati da ga poboljšate pomoću Video Editora.

Ako je kvalitet videa loš, još uvijek postoji mogućnost da ga poboljšate, Video Managager će vas obavjestiti o tome. Ako vam se ne svidi rezultat uvijek se možete vratiti na prethodno stanje.

YouTube je pokrenuo Video Editor prošle godine kako bi omogućio korisnicima da poboljšaju svijetlost, rotaciju, kao i da izvrše stabilizaciju videa. Video editor također omogućuje korisnicima da se poigraju sa bojama na videu.

YouTube je na svom blogu objasnio kako to jednostavno uraditi. Kada uploadate video na kojem se mogu vršiti popravke vidjet ćete obavještenje na YouTube Upload stranici i na vašem Video Manageru. Zatim kliknite na opciju za popravak i vidjet ćete promjene korak po korak, i na vama je da odlučite kada ste zadovoljni. Kliknite na ‘Okay’ ukoliko želite da uradite popravku na videu, a ako vam se ne svidi uvijek se možete vratiti na prvobitno stanje.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi