Android porodici se pridružuje HTC Desire U

Kompanija HTC je u Taiwan-u predstavila svoj novi smartphone HTC Desire U. Po izgledu Desire U podsjeća malo na Desire C model, ali donosi malo bolje specifikacije. Ovaj smartphone dolazi sa 4-inčnim ekranom rezolucije 480×800 piksela, opremljen je sa 1GHz Single-Core procesorom, 512MB RAM-a i 4GB interne memorije za pohranu podataka. Pored toga posjeduje utor za microSD karticu, micro USB port, kameru od 5MP-a, Wi-Fi i Bluetooth 4.0. HTC je svom novom modelu podario i Beats Audio koji garantuje korisnicima odličan zvuk, a nisu štedili ni na bateriji, pa su ovaj smartphone opremili sa izdržljivom 1600 mAh baterijom.

HTC Desire U

Desire U dolazi sa Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnim sistemom, a sudeći prema podatku da posjeduje samo 512MB RAM-a, predpostavlja se da u budućnosti za ovaj model neće biti dostupan update na Android 4.1 Jelly Bean.

HTC Desire U je trenutno dostupan u Taiwan-u, i to u crnoj i bijeloj boji, dok zvaničnih podataka o datumu izlaska za ostala tržista za sada nema.

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.