Zbogom Google Reader!

Proljeće je pravo vrijeme za generalno čišćenje, pa je tako i Google najavio svoje proljetnje čišćenje. Njihovo čišćenje podrazumjeva gašenje starih servisa i fokusiranje kompanije na rad na novim projektima.

Ovo nije prvi put da Google ima proljetno čišćenje, s ovom praksom su počeli još 2011. godine, a do sada su ukinuli čak 70 usluga. Žrtva ove akcije čišćenja je i najpoznatiji RSS reader (čitač). I ranije je bilo nezadovoljastva korisnika zbog ukidanja nekih usluga, ali vijest o ukidanju Google Reader definitivno je izazvala najviše nezadovoljstva.

Kada su otvorili svoj omiljeni RSS reader mnogi korisnici su ostali šokirani porukom koja ih dočekala, a to je da Google Reader neće biti dostupan nakon 1. jula ove godine.

GoogleReaderRIP2

Već ranije smo Vam pisali o drugim besplatnim RSS readerima, razmislite o ovim mogućim alternativama. Ukoliko mislite na nijedan drugi reader ne može zamjeniti Google Reader potpišite peticiju i pokušajte se izboriti da Google ne ugasi ovu uslugu.

Da li je i Vas šokirala ova vijest?

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.