Google Chrome na Androidu izašao iz beta faze, od sada dostupan svima

Iz Googlea su konačno objavili kako je njihov web pretraživač za Android izašao iz beta faze i dostupan je svima na . Poređenja radi, beta verzija , koja je bila dostupna od februara ove godine je bila omogućena samo određenom broju korisnika i samo u pojedinim državama ( SAD, Kanada, Njemačka, Brazil, Argentina, Francuska, Velika Britanija, Japan Meksiko i Australija ). Nova verzija, koja nosi broj 18.0.1025123 je prva stabilna verzija Chromea za Android uređaje.

Svi koji su do sada bili ljubitelji Chromea na svom kompjuteru, vjerovatno će koristiti i ovaj pretraživač na Androidu, jer sadrži slične karakteristike :

  • Brzo pregledavanje ( stranice se očitavaju u trenu, a omogućuje i brz pregled ostalih stranica )
  • Brzo pretraživanje (omogućeno pretraživanje i posjećivanje više web lokacija iz istog okvira )
  • Jednostavno pretraživanje
  • Neograničen broj tabova
  • Jednostavna navigacija

Također, Google je najavio kako će njegov  Nexus 7 tablet dolaziti sa već ugrađenim Chrome pretraživačem.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi

  1. Super izgleda, veoma brz i do sad nisam imao nikakvih problema sa njim. I like it 🙂

  2. Jasmin Medic says:

    Mislim da je vrijedno spomenuti i to da je izasla verzija chrome-a i za iOS uredjaje. Koji usput radi vrlo dobro, bolje nego beta verzija koju sam koristio na s2 uredjaju. Vjerovatno su ispeglali aplikaciju za obje platforme pa to sada radi uredno.

Broj komentara: 2, ostavite komentar.