[INFOGRAFIKA] Pet uspješnih godina iPhonea

Htjeli to priznati ili ne Apple je postavio visoke standarde na tehnološkom polju.  Prije pet godina, tačnije 29.juna 2007.  ova kompanija je u Sjedinjem Američkim Država izbacila na tržište svoj prvi iPhone. Od tada do danas, iPhone je ostvario ogroman uspjeh zahvaljujući kvalitetu i posebnom dizajnu.  Upravo zbog toga većina korisnika pametnih telefona i danas koristi iPhone uprkos velikoj konkurenciji na tržištu.

Ovaj legendarni uređaj je trenutno dostupan u preko 100 država.  Međutim, odmah po izlasku, iPhone nije donosio tako velike prihode Appleu kao što je to slučaj sada, dok u 2012. godini ti prihodi iznose preko 58 posto, sve to zahvaljući iTunesu i mnogobrojim iPhone aplikacijama. Danas  u App Storeu se nalazi preko 600.000 aplikacija, od kojih se samo 18 posto odnosi na igrice. A svakog dana se ovde može naći 895 novih aplikacija. Detaljnije o uspjehu iPhonea pogledajte u sljedećoj infografici.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi