Odgovor Google-a na Siri

Google-ov odgovor na Apple-ov Siri stiže s kodnim imenom Majel (Majel Barrett-Roddenberry glas iz Star Trek-a).

Majel je naprednija verzija Google Voice-a koji je dostupan na većini Andorid uređaja. Google Voice je samo jedan od eksperimenata Google-a, ali nikada se nije pojavio u pravom svjetlu. Pojavom Siri-ja Google je morao ponuditi svoj odgovor. Majel možda bude predstavljen već ove godine, ali vjerovatniji je početak 2012 godine.

Google-ov Matias Duarte je rekao da će upravljenje biti slično upravljanju Enterprise-a iz Star Trek-a. Također dodaje da je to samo računalo koje može razgovarati, slušati i interpretirati.

Nadamo se ćemo uskoro dobiti više informacija o ovom projektu, a za kraj pogledajte ovaj video.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.

  1. Galaxy says:

    Upravo sam probao ovu novu verziju Google Searcha. Nije lose radi poprilicno dobro, jedino jos nedostaje voice feedback ali bice i to uskoro u svakom slucaju radi bolje od Iris app.

  2. Iris app sam također testirao, ali nisam bio zadovoljan kako radi. Sada čekamo Majel, i čim se pojavi objavićemo vijest o tome.

Broj komentara: 2, ostavite komentar.