Fences – organizujte svoj desktop

Gledajući u svoj neuredni desktop, pun ikona i foldera u kojima se ne mogu snaći, odlučio sam potražiti software koji bi mi omogućio da bar malo uredim izgled svoje radne površine. Tako sam naletio na Fences, program koji omogućava uređenje desktopa na dosta interesantan način. Uz pomoć Fences-a, možete napraviti osjenčena područja na desktopu, imenovati ih, te u njih staviti ikone koje želite ,a zatim povećavati/smanjivati ta područja.

Dvostrukim klikom na praznu površinu desktopa krijete sve “ograde” zajedno s ikonama u njima, ostavljajući samo wallpaper u pozadini. Kad vam zatrebaju ikone, dvostruki klik ih vraća nazad. Sam program dolazi u dvije verzije, Free i Pro. Pro verzija je ona komercijalna koja ne donosi neke velike promjene, već mogućnosti dodatnog uređenja ikona i ograda. Mini video-tutorial možete pogledati ovdje.

Autor

Student Informacijskih Tehnologija. Zainteresiran za razne grane, još čeka da se opredijeli za par. Uvijek nasmijan i optimističan, voli dobro društvo, dobru kafu i dobru šalu. Velika pričalica.