Samsung Galaxy S ipak ostaje bez ICS-a

Samsung je na kraju ipak odlučio da odustane od Ice Cream Sandwich-a (ICS) na svom Galaxy S uređaju. Prije par dana obavijestili smo vas da zbog negativnih kritika vlasnika ovog uređaja Samsung ipak razmišlja o nadogradnji na ICS.

Kako smo već naveli u prošlom članku glavni razlog zašto se Galaxy S nije našao na spisku uređaja koji će dobiti nadogradnju na ICS bio je nedostatak memorije. Zbog nedostatka memorije bilo je nemoguće ‘upakovati’ ICS s TouchWiz-om na ovaj uređaj. Zbog velikog broja kritika Samsung je odlučio ponuditi Value Pack (Gingerbeard s nekim stvarima sa ICS-a). Iz Samsung-a smatraju da je Galaxy S maksimalno optimimiziran za rad  s ‘čistim’ Gingerbeard-om. Te su objavili da odustaju od Value Pack-a za Galaxy S i da se okreću svojim novijim uređajima tj. modelima kao što su Galaxy S II i Galaxy Note. Vlasnicima ovog uređaja ne preostaje ništa drugo nego da prate rad ekipe sa xda developers foruma.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.