Završeno takmičenje m:tel Android liga

Konkurs Android liga, počeo je u junu i trajao do kraja septembra ove godine, nakon čega su učesnici imali još mjesec dana za razvoj mobilnih aplikacija.

Ukupno 24 aplikacije ispunile su uslove konkursa, a ocijenjivani su: inovativnost, originalnost, korišćenje raspoloživih tehnologija, praktičan korisnički interfejs, primjenjivost i upotrebljivost za domaće tržište, podobnost za dalja unapređenja i ažuriranje, promovisanje mobilne mreže i on-line rad aplikacije.

Komisija je odabrala po tri najbolje aplikacije u tri kategorije: pojedinačne, timske i studentske, što znači da je m:tel novčano nagradio 9 Android aplikacija, ukupnim fondom od 30 000 KM.

U kategoriji pojedinačnih prvo mjesto osvojio je Aleksandar Stančić (Red Roll – igrica), drugo Aleksandar Milinković (Video Poker- kazino poker igrica), a treće Ognjen Bjelica (Secure SMS- aplikacija koja omogućava da poruku koju šaljete vidite samo vi i onaj kome je šaljete).

U kategoriji timskih aplikacija, prvo mjesto pripalo je Dušku Bajiću (m:parking BiH- pojednostavljeno plaćanje parkinga), drugo Dejanu Maksimoviću (Let:me color- zarazna igrica), a treće Đorđu Hrnjezu (SatDroid – pronalaženje lokacije na kojoj se nalazimo sa prikazom na mapi, lično praćenje, podsjetnici po lokacijama, kao i čitava društvena mreža sa mogućnošću dodavanja prijatelja, njihovim lociranjem, objavljivanjem interesantnih lokacija i sl).

Najbolju studentsku aplikaciju poslao je Bojan Dević (Bihoskop- pregled i najava u bioskopa iz BiH), drugo mjesto pripalo je Igoru Majkiću (Blinfo- bitne i zabavne informacije iz Banjaluke), a treće Bojanu Vujasinu (Vkonvertor- aplikacija za konverziju valuta i fizičkih jedinica).

Nagrađene aplikacije prilagođene su našem govornom području i nude različite sadržaje: od zabave do korisnih informativnih sadržaja. Svi zainteresovani mogu da ih potraže i preuzmu na Android marketu, kao i na m:tel stranicim:tel Facebook stranici.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.