Yahoo otkrio tab za pretraživanje iOS i Android aplikacija

Yahoo, web pretraživač kojeg smo svi koristili 90-ih, pokušava uvođenjem nekih novina popraviti poziciju na tržištu internet pretraživača. Ta novost se ogleda u tab-u za pretraživanje iOS i Android aplikacija. Ono što Yahoo može ponuditi korisnicima je jednaka šansa da se u rezultatima pojave aplikacije sa svih marketa.

Kako je istovremeno moguće pretraživati Android Market i Apple iTunes App Store, Yahoo je uveo zgodnu opciju filtriranja sadržaja za jedan OS. Rezultati se također mogu filtrirati po kategoriji i cijeni. Kada pronađete željenu aplikaciju možete nastaviti direktno do Marketa za download, ili preuzeti link skeniranjem QR koda. Moguće je pogledati recenzije korisnika sa Android Marketa bez da idete na Market direktno, što je dosta zgodno urađeno. Još jedna korisna opcija dolazi pod nazivom “trending now”, gdje se filtriraju aplikacije koje su trenutno popularne sa mogućnošću filtriranja iPhone/Android aplikacija.

Konačna ocjena je da je Yahoo uradio dobar posao oko dizajniranja, i bez obzira što nije najpopularniji pretraživač, radi dobro ono što bi trebao. Možda je korisnije spomenuti da nudi jedinstveno mjesto pretraživanja mobilnih aplikacija, za razliku od Google-a. Izbor je uvijek dobra stvar, isprobajte i sami klikom na ovaj link.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.