Microsoft vraća start dugme sa verzijom 8.1

Nestanak Start dugmeta u Windows 8 OS je bila još jedna, u nizu kontraverzih promjena uvedenih od strane Microsoft-a u njihovom najnovijem operativnom sistemu. Stavovi i mišljenja o novom interfejsu su različita, međutim jedan od pokazatelja da korisnici teško napuštaju stare navike jeste i broj skinutih aplikacija za zamjenu Start dugmeta. Skoro 1.5 miliona skinutih Pokkija, bili su jasan indikator Microsoftu šta korisnici zapravo žele. Međutim, sa novom verzijom 8.1 Microsoft planira da vrati Start dugme.

windows8.1

Ono što će biti novo jeste da će Start dugme služiti samo za pristup startnom zaslonu, te neće posjedovati tradicionalni izbornik. Također, jedna od novina koja će biti uvedena sa verzijom 8.1 jeste mogućnost direktnog bootanja u desktop okruženje. Više o tome šta nam donosi verzija 8.1 (“Blue”) vidjeti ćemo po njenom izlasku koji se očekuje kasnije ove godine.

Autor

Student sam elektrotehnike u Tuzli. Istinski sam zaljubljenik u Web Dizajn, ali takodjer volim da čaprkam po hardveru. Sto se tiče interneta u globalu ništa mi nije strano. Volim da provodim vrijeme sa dragim osobama, i uvijek sam otvoren za nova poznanstva.