BitTorrent prelazi u Cloud servis

BitTorrent platforma nastavlja svoj rad kroz cloud servis, što će korisnicima omogućiti dodatno skladištenje i sinhronizaciju njihovih podataka. Pored toga, korisnici će imati na raspolaganju korištenje BitTorrent platforme na različitim uređajima uz neograničeni memorijski prostor sa doživotnim korištenjem. Za korisnike to predstavlja brži, sigurniji i slobodniji način dijeljenja fajlova uz neograničenu količinu podataka koju mogu da čuvaju u Cloud-u.

BitTorrent Sync App

Nedavno je na oficijalnom blog-u Bittorrent-a objavljena vijest o novoj Sync aplikaciji. Ova aplikacija će u budućnosti obavljati serverski dio posla BitTorrent Cloud riješenja. Naime, Sync aplikacija će biti zadužena za povezivanje korisnika koji svoje Cloud okruženje, u kojem se čuvaju fajlovi, dijele sa drugim korisnicima. Na ovaj način se onemogućava upad nepoželjnih „gostiju“ sa strane, te oslobađa sve korisnike zakonskih regulativa koje bi mogli da prekrše.

BitTorrent Sync App

BitTorrent Sync aplikacija je dostupna za Windows, Mac i Linux platforme, a trenutno se nalazi u pre-alpha verziji i svi koji su zainteresirani da je besplatno testiraju i tako pomognu u njenom razvoju, mogu se prijaviti na slijedećem linku.

Prijava za pre-alpha testiranje Sync aplikacije

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.