Grooveshark – uživajte u muzici

Grooveshark je online muzički servis koji vam omogućava besplatno svakodnevno slušanje omiljene muzike.

 

Prilikom prvog otvaranja Grooveshark-a ponuđena vam je lista predefinisanih internet radio stanica, kao i pretraživač izvođača. Kada odaberete omiljenu internet radio stanicu ili izvođača, pokreće se ugrađeni player s kojim počinje i vaše uživanje u muzici.

 

Grooveshark ne zahtjeva registraciju za slušanje muzike, ali zbog mogućnosti kreiranja playlisti preporučujemo da se registrujete. Registracija je besplatna i prilično jednostavna, zahtjeva samo osnovne podatke.

 

Nakon registracije jednostavno možete obilježiti najdraže pjesme, te ih dijeliti sa prijateljima na društvenim mrežama. Opcija koja se nama jako svidjela je upload vlastite muzike na servis.

Pored besplatnog naloga, u ponudi su i dva naloga koji se plaćaju. Prvi je „Grooveshark Anywhere“ čija je cijena 3 dolara mjesečno, ova vrsta naloga je idealna za ljude u pokretu jer omogućava korištenje mobilne aplikacije. Druga vrsta naloga je „Grooveshark Plus“ čija je cijena 6 dolara mjesečno. Ova vrsta naloga omogućava sve isto kao i „Grooveshark Anywhere“ osim što nema reklama.

Grooveshark aplikacije trenutno su dostupne za BlackBerry, Palm, Nokiu, i uređaje koje pokreće Android operativni sistem. Vrijedi napomenuti da na oficijelnoj stranici piše da je aplikacija za iOS uređaje dostupna samo za Jailbreakane uređaje. Razlog je jednostavan. Aplikacija je bila na Appstore-u čitavih 5 dana i onda je uklonjena. Do danas nije vraćena, a odgovorni iz Grooveshark-a tvrde da će se ovaj problem riješiti.

Prilikom testiranja ovog servisa koristili smo besplatni nalog koji je sasvim zadovoljio naše potrebe, čak nam ni reklame nisu bile previše iritantne. Uživanje u muzici je na velikom nivou, a najljepše od svega je faktor iznenađenja kada pustite neku internet radio stanicu. Prisjećanje na neke dobre stare pjesme uvijek nas obraduje.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.

 1. Ante says:

  Svaka čast za članak. Nisam dosad znao za ovaj servis, ali ću ga odsad sigurno počesto koristiti 🙂

 2. Hvala na podršci. Drago nam je da vam se servis svidio.

 3. Miloš says:

  Ugođaj je još bolji sa Adblock-om :).
  Mada dobri su u poređenju sa Spotify koji ubacuje reklame na svaku treću pjesmu. (Zvučne od 30sec i vizuelne preko čitavog ekrana)

 4. Hvala na savjetu, i uživajte u muzici.

 5. Odličan tekst. Za one koji se nisu susretali s servisom, ovo je dobar uvod. Preporučio bih onima koji koriste Chrome da instaliraju odličnu Grooveshark ekstenziju: https://chrome.google.com/webstore/detail/dcaneijaapiiojfmgmdjeapgpapbjohb

  Pored toga, blog je odličan. Svaka čast!

 6. Ognjen says:

  Dobar je groveshark! Probajte i http://fizy.com/ alternativa istom sa mnogo minimalističkim dizajnom.

 7. @Haris ekstenzija za Chrome je stvarno odlicna, i olaksava nam koristenje ovog servisa. Hvala na preporuci.

  @Ognjen Upravo smo probali i fizy, iako si naglasio da je dizajn mnogo minimalisticki, ipak ovoliki minimalizam nismo ocekivali. Svaka cast za preporuku!

 8. Gost says:

  Super servis, zgodan i jednostavan za korištenje.

 9. AhmeT says:

  Vec nekih godinu dana otkako koristim Grooveshark ne vidim nikakvu potrebu za kolekcijom muzike kao prije, definitivno jako fin servis, koji za razliku od ovih mnogo, nema neka ogranicenja zato sto smo u BiH. I od mene tople preporuke 🙂

 10. kvaju says:

  Također odavno koristim Grooveshark, i odlična je stranica.
  Samo da napomenem da app za Android nije besplatna, jest jedno ograničeno vrijeme, kasnije se plaća.

 11. […] li se Grooveshark-a? O njemu smo pisali u našem prvom članku, a kasnije i o njegovom redizajnu. GrooveDown vam omogućuje jednostavno skidanje muzike s […]

 12. Srdjan says:

  Stavrno dobra stvar, a i ovo mi je prvi clanak koji sam procitao na Vasem sajtu, veoma dobro odradjeno. Pozdrav

 13. @Srdjan Drago nam je da ti se članak svidio 🙂 Ovo je i naš (a i moj) prvi članak, nadam se da će ti se svidjeti i nasi drugi članci. Pozdrav

Broj komentara: 13, ostavite komentar.