Grooveshark – uživajte u muzici

Grooveshark je online muzički servis koji vam omogućava besplatno svakodnevno slušanje omiljene muzike.

 

Prilikom prvog otvaranja Grooveshark-a ponuđena vam je lista predefinisanih internet radio stanica, kao i pretraživač izvođača. Kada odaberete omiljenu internet radio stanicu ili izvođača, pokreće se ugrađeni player s kojim počinje i vaše uživanje u muzici.

 

Grooveshark ne zahtjeva registraciju za slušanje muzike, ali zbog mogućnosti kreiranja playlisti preporučujemo da se registrujete. Registracija je besplatna i prilično jednostavna, zahtjeva samo osnovne podatke.

 

Nakon registracije jednostavno možete obilježiti najdraže pjesme, te ih dijeliti sa prijateljima na društvenim mrežama. Opcija koja se nama jako svidjela je upload vlastite muzike na servis.

Pored besplatnog naloga, u ponudi su i dva naloga koji se plaćaju. Prvi je „Grooveshark Anywhere“ čija je cijena 3 dolara mjesečno, ova vrsta naloga je idealna za ljude u pokretu jer omogućava korištenje mobilne aplikacije. Druga vrsta naloga je „Grooveshark Plus“ čija je cijena 6 dolara mjesečno. Ova vrsta naloga omogućava sve isto kao i „Grooveshark Anywhere“ osim što nema reklama.

Grooveshark aplikacije trenutno su dostupne za BlackBerry, Palm, Nokiu, i uređaje koje pokreće Android operativni sistem. Vrijedi napomenuti da na oficijelnoj stranici piše da je aplikacija za iOS uređaje dostupna samo za Jailbreakane uređaje. Razlog je jednostavan. Aplikacija je bila na Appstore-u čitavih 5 dana i onda je uklonjena. Do danas nije vraćena, a odgovorni iz Grooveshark-a tvrde da će se ovaj problem riješiti.

Prilikom testiranja ovog servisa koristili smo besplatni nalog koji je sasvim zadovoljio naše potrebe, čak nam ni reklame nisu bile previše iritantne. Uživanje u muzici je na velikom nivou, a najljepše od svega je faktor iznenađenja kada pustite neku internet radio stanicu. Prisjećanje na neke dobre stare pjesme uvijek nas obraduje.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.