Cilj ispunjen Bosna i Hercegovina na Google Maps!

Sjećate li se našeg članka Bosna i Hercegovina vs Google Maps? Konačno je došao trenutak da Bosna i Hercegovina i Google Maps zakopaju ratne sjekire. Nakon osam godina od kako je dostupan Google Maps, konačno je počelo detaljno mapiranje naše države. Tako se i naša država pridružuje zemljama u regionu koje su već odavno mapirane na Google Maps-u.

Prisjetimo se, za dodavanje naše države na Google Maps pored korisnika, Ministarstva komunikacija i prometa i Tehnografije, borili su se i naše komšije, kojima se još jednom zahvaljujemo na podršci! Ko je najviše zaslužan za mapiranje naše države ne znamo, ali to je sada najmanje i bitno. Ipak najbitnije je da je cilj ispunjen.

Sada uživajte u testiranju Google Maps 🙂

 


View Larger Map

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.

  1. Asmir says:

    Sada treba raditi na tome da mapmaker bude dostupan za BiH, same ove mape nista ne znace jer tu su ucrtane samo glavni putevi, ulice, i to samo u nekim odredjenim gradovima…postoji mnogo toga sto na ovim mapama treba da bude, najbolji primjer je kako je to odradjeno na http://www.openstreetmap.org, treba se jos samo malo potruditi i da tek onda kazemo da smo posao zavrsili do kraja.

  2. Adnan says:

    Slozio bih se sa prethodnim komentarom.Mape Bosne i Hercegovine mnogo preciznije su vec ranije bile dostupne.Mnogi se vec sada zale na odredjene probleme (sto se tice preciznosti mape).No definitivno pozdravljam ovaj projekat jer ce donijeti mnogo novih mogucnosti prvenstveno za programere koji u svojim aplikacijama koriste Google Maps.

Broj komentara: 2, ostavite komentar.