Kim Dotcom pokreće novi servis pod nazivom Mega

Osnivač popularnog filehosting servisa Megauploada, koji je zbog kršenja autorskih prava ugašen 20.januara ove godine, nastavlja istim stopama. Kim Dotcom je osnovao novi servis pod nazivom Mega, koji bi trebao krenuti sa radom upravo na godišnjicu gašenja Megauploada. Kako i sam moto novog servisa govori, on bi trebao biti mnogo veći, bolji, brži i sigurniji ( ‘Bigger.Better.Faster.Stronger.Safer.’).

Uprkos mnogobrojnim naporima američke vlasti da ga uhapse i dovedu iz Novog Zelanda, u koji je pobjegao nakon zatvaranja Megauploada, Dotcom mnogo ne mari za to i nastavlja sa svojim naumom. Jedna od glavnih karakteristika novog servisa jeste mnogućnost spremanja kriptiranih podataka, te će mnogo podsjećati na cloud servise kao što je Google Drive i Sky Drive. Kim Dotcom se bacio u potragu za ulagačima u spomenuti projekat, traženje hosting partnera ali uslov je da se njihovi serveri nalaze van granica Sjedinjenih Američkih Država.

Mega servis možete posjetiti na ovom linku. 

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi