Mega servis će nuditi korisnicima 50GB slobodnog prostora za pohranu

Kim Dotcom je putem svog Twitter profila otkrio kako će njegov nadolazeći Mega servis korisnicima ponuditi 50GB slobodnog prostora za pohranu. Također, Dotcom je izjavio kako uveliko radi na dovođenju većeg broja korisnika, kao i prebacivanja podataka i datoteka sa Megauploada, te davanje premium statusa bivšim Megaupload korisnicima. Međutim, sa pravne strane je to za sada nemoguće, ali njegovi pravnici ne namjeravaju odustati, izjavio je Kim Dotcom.

A9h4BgWCMAIpFzI-730x471

Mega servis bi mogao postati velika konkurencija ostalim casino jameshallison cloud servisima za pohranu, jer nudi mnogo više besplatnog prostora. Naprimjer, Dropbox nudi 2GB, Google Drive 5 GB, a Microsoftov SkyDrive 7GB besplatnog prostora. Mega će zvanično početi sa radom 20. januara, a njegov rad će pozorno pratiti Američki državni sud, s obzirom da je Megaupload zapamćen kao jedan od najvećih slučajeva kršenja autorskih prava ikad.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi