Za samo jedan dan Mega servis broji milion korisnika

U samo jednom danu novi Mega servis je privukao milion korisnika. Impresivnom cifrom se pohvalio kontraverzni osnivač Kim Dotcom na konferenciji za novinare koja je održana na Novom Zelandu. Mega servis je pokrenut nakon što je Američko Ministarstvo pravosuđa zaustavilo rad Megauploada zbog kršenja autorskih prava. Iz priloženog se moglo zaključiti da je Dotcom više nego zadovoljan početkom rada servisa, te je u više navrata naglasio kako se ne namjerava zaustaviti na ovome. Također, vidno je frustriran i ljut na Vladu SAD-a zbog postupaka koji je činila protiv Megaupload servisa.
“Privatnost naših korisnika je uznemirena, komunikacija prekinuta,a sloboda govora napadnuta”, naglašavao je Dotcom. U nastavku je izjavio kako je Mega servis brži, bolji, te kako je poboljšana privatnost njegovoh korisnika. Kakva budućnost očekuje Mega servis ostaje da se vidi. Sljedeći video donosi pregled cijele konferencije.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi