Microsoft izdao novi Skype 6.1 za Windows i Mac

Nakon što je Microsoft objavio uskoro obustavljanje svog Messenger servisa, slijedi prilagođavanje nove verzije Skype-a za Windows i Mac operativne sisteme. Nova verzija ovog programa pored prerađenog toolbar-a donosi i integraciju sa Outlook-om za Windows korisnike. Time je omogućeno da direktno iz Microsoft-ovog E-Mail programa uradite Skype-pozive ili šaljete instant poruke prema ostalim Skype korisnicima. Pored toga bićete i u mogućnosti da vidite online status vaših kontakta. Preduvjet za to je da posjedujete minimalno Microsoft Outlook 2010 verziju.

Za Mac korisnike je, osim male promjene u pregledu profila, ugrađena Click-To-Call opcija u Safari Browser, čime je omogućeno da direktno iz Browser-a pozivate željene brojeve.

Skype 6.1

Pored integracije sa Outlook-om i implementacije u Safari Browser, nova verzija Skype-a donosi i par generalnih poboljšanja, kao što je lakše dodavanje novih kontakta. Dosad ste morali izvršavati posebnu pretragu kada ste bili u potrazi za prijateljima ili nekim drugim kontaktom, što je u novoj verziji znatno olakšano i mnogo preglednije izvedeno.

Uprkos ranijim izvještajima koji su govorili o tome kako će Microsoft u potpunosti ugasiti svoj Messenger servis 15. marta ove godine, saopšteno je da će od tada početi imigracija korisnika sa Messenger-a na Skype. Potpuno gašenje Messenger server-a planirano je tek za mart 2014. godine.

 

Novu verziju za Windows možete preuzeti ovdje 

Novu verziju za Mac možete preuzeti ovdje

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.